Ultrahang

Hazánkban a szív és érrendszeri valamint a daganatos megbetegedések a vezető halálokról készített lista elején szerepelnek. Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy az emberek többsége csak akkor fordul orvoshoz, ha panasza van, pedig rendszeres szűrővizsgálatokkal a betegségek többsége még korai stádiumban felismerhető, ami nagymértékben hozzájárul a teljes gyógyuláshoz.

Szakrendelésünk célja a betegségek korai stádiumban való felismerése és kezelése. Az ultrahang vizsgálat előnye az, hogy fájdalommentes, akármikor megismerhető, sugárzás veszélye nem áll fenn és a kapott kép pontos.

Mikor forduljon hozzánk?iStock_000017435439Medium

– mozgásszervi panaszok esetén
– alhasi, hasi panaszok esetén
– epe vagy vesekő által okozott fájdalmak esetén
– 40 év fölött szűrővizsgálat jelleggel (ajánlott évente)

Amit kínálunk:

– Hasi ultrahang: Felvilágosítást ad a vesék, hasnyálmirigy, epe, epe utak, máj és a lép alakjáról és szerkezetéről.
– Here ultrahang: Ciszták, gyulladások, folyadékgyülem, heresérv és visszértágulat mutatható ki.
– Ízület ultrahang: Duzzadt, fájdalmas ízületek esetén felvilágosítást ad a lágy részek és az ízületet alkotó csontok, porcok felszínéről.
– Kismedence ultrahang: Húgyhólyag, nőknél a petefészek és a méh, a férfiaknál a prosztata állapotáról ad képet.
– Pajzsmirigy és az erek vizsgálata
– Végtag ultrahang: Felvilágosítást ad az érfalak állapotáról, a meszesedés mértékéről és az erek teljes vagy részleges záródásáról.

A vizsgálat menete:

A páciensek előre egyeztetett időpontban érkeznek. A vizsgálat mindössze 15-20 percet vesz igénybe. A vizsgálatra ajánlott kényelmes ruházatban érkezni. A pontosabb felvétel érdekében a hasi ultrahang vizsgálatra ajánlott éhgyomorral érkezni, az alhasi ultrahangra vizsgálat előtt 1-2 órával húgyhólyagját már ne ürítse ki.

Távozáskor minden páciens ambuláns lapot kap.